Recycled - Perler af genanvendt glas

Recycled - Perler af genanvendt glas

Perler har igennem årtier været en vigtig del af den Afrikanske kultur. Perler er blevet brugt som betalingsmiddel og perler er med til at fortælle, hvem man er, hvor man hører til og hvilken status man har.

Ashanti og Krobo folket er nogle af de største perlefabrikanter i Afrika. Der findes både mindre og større perleproducenter og nogle steder kan man endda få lov til at besøge fabrikken og få en rundtur igennem produktionen. Jeg har ikke selv været der, men åhh hvor ville jeg gerne. Det må på min bucket list!

Perlerne der bruges i Recycled Halskæderne og i nogle af Chunky Boho Unika Armbåndene laves af genanvendt glas. Glasset kommer fra gamle flasker og andre ting, der ellers ville ende som affald. Glasset vaskes godt, så det er fri for alkohol og lignende, der ellers ville kunne ødelægge processen. 

 

Glasset hamres i stykker og sies, så det opdeles efter størrelse. De helt små stykker bruges i nogle perler, imens de større stykker bruges i andre perler. 

 

Glasstykkerne hældes nu i forme og varmes op, så de kan flyde sammen i den lille perleform.

  

Efterfølgende tages de varme perler ud af formen og vaskes.

 

Perlerne sættes nu få snor og sælges. Perlerne er forholdvis dyre, men det er jo selvfølgelig helt forståeligt, når man kender til de mange procestrin og ved at de er håndlavede. Salget af perlerne er med til at skabe god økonomisk fundament for både Ashanti og Krobo folket. Perleproduktionen er derfor både en vigtig del af kulturen, men også vigtig for at skabe bedre levevilkår og håndværket går således i arv fra forældre til børn.

Hos More is More bruges de smukke genanvendte glasperler både i Recycled Halskæderne og i nogle af Chunky Boho Unika armbåndene. Alle med et markant, eksotisk og stærkt udtryk.

  

Recycled Rose Halskæde

 

Recycled Electric Blue Halskæde og Chunly Boho Unika Armbånd

 

Recycled Lavendar Halskæde og Recycled Earth Halskæde

 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.