Valentinsdag

Valentinsdag

Den 14. februar fejrer vi Valentins dag.

Mange mener, at denne dag bare er noget de amerikanske butikker har fundet på, for at tjene flere penge. Traditionen stammer dog faktisk ikke fra USA, men fra det antikke Rom og har faktisk en rigtig historie om ægte kærlighed.

Kejseren i Rom ville et par hundrede år efter kristi fødsel have at alle unge mænd skulle være soldater. En god soldat var en ung mand uden kone og børn, der kunne interferere og sætte tvivl i hans sind. Derfor forbød kejseren unge mænd at blive gift.

Man mener at Valentin var en præst, der viede unge par i det skjulte, for at fejre kærligheden. Valentin blev fængslet og imens han sad i sin celle helbredte han efter sigende fangevogterens unge, blinde datter. Inden sin henrettelse skrev han et sødt brev til hende, med underskriften “din Valentin”

Valentin blev henrettet de. 14. februar og vi fejrer derfor i dag kærligheden med Valentins dag d. 14. februar, for at vise, at intet kan og bør besejre kærligheden.

Kærestepar eller bejlere giver på dagen deres udkårne kort underskrevet “din Valentin” og som regel en lille gave. Mange giver en blomst og chokolade, men en fin smykkegave behøver faktisk ikke at koste mere...og så holder den bare lige lidt længere end både blomst og chokolade. En hurtig søgning på nettet viser at en buket blomster koster ca. 280-600 kr. Her vil jeg godt tage kampen op med blomsterhandleren.

Hos More is More finder du et bredt udvalg af symbolske hjertesmykker, der ville passe perfekt til en lille fin valentinsgave. Jeg viser her et lille udpluk som faktisk ikke koster mere end en blomst ville gøre - flere af vedhængene kan endda konkurrere på prisen med chokoladen!

Se alle smykker til valentinsdag her

 

 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.