Bæredygtighed

Smykkebranchen er ikke den mest bæredygtige branche og jeg vil gerne gøre mit til, at dette ændrer sig. Som Gretha Thunberg siger ”Ingen er for lille til at gøre en forskel”. Hvad enten man kan lide hende eller ej, har hun jo helt ret i dette udsagn og jeg vil derfor, som lille enkelt-kvinde-ejet virksomhed, gøre en forskel, der hvor jeg kan.

Sådan arbejder jeg med bæredygtighed:

  • Ordrer sendes i FSC-mærkede boblekuverter og kasser indtil der ikke er flere allerede indkøbte. Herefter købes der ikke nye, men i stedet vil alle ordrer sendes i genbrugte forsendelsespakker. Allerede nu bruges der genbrugskasser og kassefyld, men denne andel af forsendelserne skal op på 100%.
  • Hvis muligt pakkes flere smykker (fx flere sæt øreringe) i samme æske, for at mindske pakkematerialet.
  • Gamle genbrugsperler med historie får nyt liv i upcyclede smykker (se udcycled kategorien). More is More handler altså her om, at perler sagtens kan bruges mere end det man lige regner med.
  • Glasaffald omdannes til nye perler, der anvendes i både recycled halskæderne og i flere af chunky Boho armbåndene. Perlerne produceres af afrikanske håndværkere og købes til høj pris direkte af håndværkerne uden store forretningsmellemled. Det er absolut de dyreste perler jeg arbejder med og jeg har selvfølgelig ikke gjort noget for at trykke prisen, da det ville være socialt uansvarligt.
  • Privatomdeling er fjernet som mulighed og alt indleveres til pakkeshops, for at sikre mindst mulig kørsel. Her er mit håb så, at du vil hente pakken, når du alligevel kører/cykler forbi, eller tage de gode gåsko på og hente pakken uden at starte bilen.

Har du flere gode idéer til, hvordan jeg kan arbejde med bæredygtighed er du velkommen til at sende dem til mig på mail til pernille@moreismore.dk

Mit ønske er, at upcycled kollektionen vil fylde en større del af min virksomhed, så jeg, i endnu højere grad, kan bidrage til mere bæredygtighed i smykkebranchen.